Kindertolk

Heb lief wie het kind is, niet wat je van hem of haar wilt maken

Zorgen om je kind

Maak je je wel eens zorgen over je kind? Heb je moeite met het gedrag van je kind? Of merk je dat je kind niet lekker in zijn vel zit?

Als ouder kun je daar radeloos van worden. Soms denk je ‘wat is er toch met dat kind?’  ’s Nachts kun je er wakker van liggen. Je wilt tenslotte dat je kind gelukkig en gezond is, vriendjes heeft, graag naar school gaat en lekker in zijn vel zit. Maar nu houdt je kind je bezig en niet op de manier die je zou willen. En dan?

Als het allemaal niet zo lekker meer loopt, is het interessant om te kijken hoe dat komt. Als ouder ervaar je dat je kind klachten heeft of probleemgedrag vertoont, terwijl je kind je eigenlijk iets wil vertellen. Kinderen houden ons een spiegel voor en willen graag dat we daar in kijken. Ze laten op liefdevolle wijze zien wat we nodig hebben. Een kind wil namelijk niets liever dan dat zijn ouders gelukkig zijn!

Tussen ouders en kinderen loopt een onzichtbaar maar ijzersterk draadje wat je gevoelig maakt voor elkaars gedrag en emoties. Want wat jij wilt voor je kind, wil je kind tenslotte ook voor jou. Als het niet goed gaat met je kind, merk je dat. Net zoals je kind merkt als het niet goed gaat met jou. Daarom raakt de boodschap van je kind je zo diep.

Wist je dat een kind zijn uiterste best doet om jou te laten stralen? Hij haalt de onderste steen boven om dat duidelijk te maken. Door het gedrag van je kind kun je veel te weten komen over jezelf. Wat heb je nodig? Wat heb je moeten missen? Wat heb je nodig om weer vanuit je kern te kunnen leven en te kunnen genieten?

Als je je laat raken door de boodschap van je kind, zul je ervaren dat er rust en ruimte ontstaat, zowel bij jezelf, bij je kind als in de rest van het gezin. De rust keert terug, iedereen kan ontspannen en het is weer leuk om een gezin te zijn.

Kindertolk traject

Durf jij in de spiegel van je kind te kijken? Met de PresentChild® methode vallen de stukjes op de juiste plaats.

Tijdens een consult vertel je als ouder over het probleemgedrag van je kind of waar je je zorgen over maakt.  Als Kindertolk ‘vertaal’ ik het verhaal met behulp van de PresentChild® methode waardoor je helder krijgt wat er nodig is om weer te stralen. Je zult merken dat je je al snel beter voelt en dat het gedrag van je kind ten goede verandert. Er is weer ruimte voor rust en genieten.

Een Kindertolk traject is een kortdurend traject van meestal drie afspraken en een vertaling waarbij het kind niet aanwezig hoeft te zijn. Daarmee is het niet belastend voor een kind en dat is fijn, want vaak is een kind al bij diverse therapeuten/ behandelaren geweest. Voor een kind zijn dat nu eenmaal niet de leukste bezoeken.