Jolanda

Jolanda Mocking

Ik ben mijn loopbaan begonnen in de financiële dienstverlening. Na verloop van tijd ‘paste’ dat echter niet meer en in 1999 ben ik van koers veranderd en een andere weg ingeslagen.

Die weg ligt in het begeleiden van vrouwen, die net als ik een hectisch leven leiden en veel ballen in de lucht houden. Vrouwen die aanlopen tegen de vanzelfsprekendheid van anderen, dat zij alles kunnen en zullen regelen.

Vrouwen die, voordat ze écht burn-out raken, hun leven weer in eigen hand willen nemen en bewust kiezen voor meer rust, ontspanning en genieten. Op een manier waarop anderen niets tekort komen en er ook tijd voor henzelf is. Want soms vraagt het leven ineens teveel van je en is het lastig om de balans tussen gezin, werk en tijd voor jezelf in evenwicht te houden.

Door schade en schande heb ik geleerd dat het belangrijk is om mijzelf serieus te nemen en net zo waardevol te vinden als anderen. Door mijzelf op de eerste plaats te zetten wordt er rekening met mij gehouden en word ik gehoord en gezien. Dat geeft mij ruimte om te doen wat ik echt leuk vind en om oprechte aandacht en interesse te hebben voor de mensen om mij heen. Ik kan mij voorstellen dat dat voor jou ook belangrijk is.

Te lang heb ik mij aangepast en in een keurslijf geleefd. Te lang was ik weg bij mijzelf en heb ik niet m’n eigen leven geleefd. Zo’n harnas gaat op een bepaald moment knellen en het werd noodzakelijk om mij te herbezinnen op mijn leven. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat is voor míj belangrijk? Doordat ik dat helder heb gekregen kan ik jou helpen hetzelfde te bereiken: wie ben jij? Wat wil jij? Wat is belangrijk voor jóu?

Het is mijn missie om vrouwen weer te laten stralen en de sprankeling in hun leven terug te brengen. Ik geniet er enorm van om te zien dat mijn cliënten opbloeien en rust vinden bij zichzelf. Dat ze weer genieten van het leven.

Door dit proces van persoonlijke ontwikkeling heb ik geleerd dat ik niet alles alleen hoef te doen en dat hulp vragen geen zwaktebod is. Kun je je voorstellen dat alle hulp voorhanden is? Door wat ik zelf heb mogen ervaren kun jij bepaalde valkuilen vermijden en de vicieuze cirkel waar je in zit, van ‘piekeren, moe zijn en achter de zaken aanlopen’, doorbreken en transformeren naar ‘doen, energiek zijn en zelf aan het roer van je leven staan’.

Spiritualiteit is belangrijk voor mij en tegelijkertijd ben ik nuchter en sta ik met beide benen op de grond. Uiteindelijk gaat het om hele aardse zaken die nu niet lekker lopen in je leven. Zo help ik je op een praktische en doelgerichte manier naar rust, ontspanning en genieten.

Door de jaren heen heb ik diverse opleidingen, cursussen en trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik ben counselor, coach, psycho-energetisch therapeut, CREF-methode behandelaar en Kindertolk.

 

Pas als je moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou. (Paulo Coelho)