Aanpak

Creëer tijd, rust en ontspanning om volop te genieten van je leven zonder de dingen op te geven die voor jou belangrijk zijn

Maak van het leven een feestje!

Voor je besluit te investeren in jezelf wil je natuurlijk wel weten wat dat je oplevert. Lees op deze pagina welke resultaten je kunt verwachten van mijn dienstverlening, mijn uitgangspunten in de begeleiding, mijn werkwijze en wat mij anders maakt dan andere stresscoaches.

Ik help je het volgende te bereiken:

Je durft je uit te spreken en voor jezelf te staan. Je eigen mening laten horen, zodat je gehoord en gezien wordt voor wie je bent. Dan word je weer serieus genomen. Je unieke, mooie persoonlijkheid wordt zichtbaar.

Je voelt je fantastisch! Ontspannen en blij. Je lacht weer en je spontane kant komt tot leven. Er is weer ruimte om te doen wat je ECHT leuk vindt; een nieuwe hobby of andere baan?

Je leeft het leven ten volle en je zit boordevol energie. Je voelt je vrij en ervaart ruimte in jezelf. Dat geeft rust en energie tegelijkertijd. Je bent weer energiek en vitaal.

Je ervaart dat je goed bent zoals je bent en dat voelt heerlijk. Je vertrouwt op jezelf en voelt je innerlijk stabiel. Je kunt veel meer aan. Zelfverzekerder, vrij en je hebt ruimte in je hoofd.

Je kunt de controle loslaten en je verbinden met anderen. Dat geeft zo’n fijn contact. Je geniet ervan. Je bent ontspannen en vrij en zo zijn ook je relaties. Je hoeft je niet meer te bewijzen.

Alles gaat nu veel sneller en efficiënter omdat je op een vriendelijke manier, duidelijke grenzen kunt trekken. Je houdt tijd over om leuke dingen te doen met je vriendinnen. Je sociale leven bloeit op, net als jij.

 

Mijn uitgangspunten bij de begeleiding

Houden van jezelf geeft je een stevige basis in de contacten met anderen. Je hebt geleerd je aan te passen aan wat de omgeving van je verlangt, maar zo ben je ook jezelf en je gevoel van eigenwaarde kwijtgeraakt. Ik leer je om dat om te buigen naar erkenning, waardering en liefde voor jezelf. Zodat je van jezelf en van anderen kunt houden.

Fouten maken mag, moet zelfs. Pas als je jezelf toestaat om fouten te maken, kun je leren en jezelf ontwikkelen naar de persoon die je in wezen bent. Je wordt een leuker mens als je leert om minder kritisch te zijn op jezelf en op anderen. Loslaten is het toverwoord; ik leer je los te laten wat je niet (meer) nodig hebt zodat je je vrij kunt ontwikkelen.

Je bent goed zoals je bent, met al je plussen en je minnen. Die combinatie van plus en min, maakt jou JOU en daarmee uniek. Van jou is er maar één en daar mag je trots op zijn. Trots zijn op wie je bent geeft je een mooie en krachtige uitstraling, je wordt gezien.

Alles wat aandacht krijgt, groeit.  Dat geldt voor de positieve dingen maar ook voor de negatieve dingen in je leven. Ik leer je om je aandacht te focussen op de goede dingen zodat die de kans krijgen om te bloeien. Dan ga je weer stralen en haal je het optimale uit je leven. Het magische gevoel van vrijheid. Breng de magie terug in je leven.

 

Mijn werkwijze

Ik geef je ruimte en luister naar wat jij op je hart hebt, zonder oordeel. Alles is welkom, alles mag er zijn. Het gaat om jou. Wat wil JIJ? Wat zijn jouw wensen en verlangens, diep in jezelf? Open je hart en kom in contact met waar het echt om gaat. Dat werkt helend. Als er naar je geluisterd wordt, worden dingen helder. Ga jij voelen wat je nodig hebt?

Ik help je om helder te krijgen wat het doel is in jouw leven, wat echt bij jou past. Wie reist zonder doel, komt nergens. Je ziet het probleem niet meer scherp in de brij van emoties die in je woedt. En als je niet weet wat je doel is draai je in cirkels rond. Ik help je de obstakels op te lossen: in je eigen tempo en op een manier die bij je past.

Ik ondersteun je om je doelen echt te realiseren, je staat niet alleen. Als je helder hebt waar je nu staat en waar je naar toe wilt, kun je de weg opknippen in kleine stappen. Stap voor stap werkt het beste. Het doel blijft zichtbaar en de weg er naar toe is te overzien.

Ik hecht aan een veilige omgeving waarin je je vrij kunt uiten en van elke stap voorwaarts, hoe klein ook, mag genieten. Bewust elke stap voorwaarts vieren, versterkt je zelfvertrouwen. Zodat je de nieuwe vaardigheden ook echt eigen maakt en ze zelfstandig kan toepassen. Bewust zijn van je successen  en ervan genieten, zorgt voor blijvende resultaten.

 

Wat maakt mij uniek?

Aan den lijve heb ik ondervonden hoe het is om in een keurslijf te leven. Om geen bodem te ervaren: het heeft mijn basisvertrouwen ernstig verstoord. Wel voldoen aan de verwachtingen van anderen maar weg blijven bij mezelf. Mezelf verloochenen. Dat was niet vol te houden. Ik weet hoe dat is en weet nu ook hoe het anders kan, hoe ik dat kan oplossen. Wil jij dat ook?

Respect en gelijkwaardigheid zijn belangrijke uitgangspunten voor me. Je krijgt alle ruimte om je hart te luchten. Soms wil je gewoon eens spuien: niet gelijk een oplossing horen maar het probleem vertellen en gehoord worden daarin. Erkenning krijgen voor waar jij mee zit. Van daaruit werken we naar je eigen oplossing toe, een oplossing die bij jou past en waar jij je goed bij voelt, zodat je weer bodem in je bestaan voelt.

Als therapeut ben ik toegankelijk. Gewoon doen en jezelf zijn, zijn essentieel om bij je diepste innerlijke waarheid te komen. Dat geldt zowel voor mij als voor jou. Daar passen geen maskers en rollen bij en dan voelt het niet bedreigend. Ik ben tenslotte ook gewoon een mens van vlees en bloed, net als jij. Er bestaat niet zoiets als dé waarheid, ieder heeft zijn eigen waarheid, in de context van de eigen problematiek.

Je hebt nu een beeld gekregen van de resultaten die je van mij kunt verwachten, mijn werkwijze en mijn filosofie.

Klik om verder te lezen over mijn dienstverlening